Naziv Veljavnost Domena Tip Namen
__EC_TEST__ sejni format-storitve.si Prvoosebni, sistemski Zapomni si ali obiskovalec obiskuje spletno stran iz mobilne ali stacionarne platforme

O piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom izboljšati uporabniško izkušnjo ter efektivno delovanje. Z namenom, da bi vam lahko nudili bolj osebno in odzivno izkušnjo je potrebno informacije o tem kako uporabljate našo spletno stran shraniti. To se doseže tako, da se uporabljajo majhne besedilne datoteke imenovane piškotki. Piškotki vsebujejo majno količino podatkov in se prenesejo na vaš računalnik ali drugo napravo s strežnika. Vaš brskalnik nato pošlje te piškotke nazaj na spletno stran z namenom, da si zapomni kdo ste in druge zadeve kot so vaše nastavitve in podobno. Tukaj lahko najdete bolj podrobne informacije o piškotkih in kako delujejo. Pri uporabi te spletne strani se lahko zbirajo informacije preko piškotkov in drugih tehnologij. Z uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo naših piškotkov.

Upravljavec podatkov je lastnik spletne strani oz. upravljalec je: Format Storitve d.o.o. Tržaška cesta 27, 1370 Logatec. Strinjanje lahko kadarkoli prekličete. Strežnik, na katerem se nahaja ta spletna stran, je ustrezno zavarovan.

Katere piškotke uporabljamo in zakaj?
Nekateri izmed piškotkov, ki jih uporabljamo so potrebni za brskanje po spletni strani in uporabljajo funkcije kot so vstop v zaščitena mesta in dostop do vsebine, ki je namenjena samo registriranim uporabnikom. Ravno tako uporabljamo funkcijske piškotke kateri si zapomnijo odločitve naših uporabnikov in nam omogočajo prilagoditi stran njihovim potrebam kot so na primer shraniti jezik ali regijo oziroma, da ste že izpolnili anketo itd. Te informacije so običajno anonimne in niso uporabljene za katerikoli drug namen. Uporabljamo tudi analitične storitve, ki nam omogočajo razumeti kako učinkovita je naša vsebina, kakšna zanimanja imajo naši uporabniki ter kako izboljšati vsebino za naše uporabnike. Ravno tako uporabljamo piškotke za učinkovitost, ki sledijo koliko uporabnikov obišče našo stran in kako pogosto. Te informacije so namenjene samo v statistične namene. Naš namen ni uporaba teh informacij za osebno identifikacijo uporabnika. V kolikor ste registrirani uporabnik in vpisani v našo spletno stran lahko združimo te informacije z analitičnimi informacijami in informacijami iz piškotkov, ter analiziramo kako naši uporabniki uporabljajo stran.

Kako urediti nastavitve za piškotke?
Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko shranimo piškotke na vaš računalnik ali drugo napravo kot je to bilo omenjeno zgoraj. Kljub temu pa lahko piškotke kontrolirate na različne načine. Prosimo zapomnite si le, da odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko povzroči slabšo uporabniško izkušnjo in nekateri deli strani ne bodo popolnoma dostopni. 

Nastavitve brskalnika
Večina brskalnikov vam bo omogočala vpogled v vaše piškotke in možnost brisanja ali blokiranja vseh oziroma individualnih piškotkov. Zavedati se morate, da kakršnokoli nastavitev ste imeli shranjeno bo izbrisana če izbrišete vse piškotke. Za več informacij kako prilagoditi nastavitve vašega brskalnika za blokiranje ali brisanje piškotkov si oglejte Aboutcookies.org ali Cookiecentral.com.

Upravljanje z analitičnimi piškotki
Analitičnim piškotkom se lahko izognete tako, da vklopite anonimni način brskanja. Uporabljamo storitve kot so Google Analytics. Izjavo o zasebnosti in kako se izogniti njihovim piškotkom lahko najdete na njihovih spletnih straneh.

Upravljanje z flash piškotki
Flash piškotek je podoben ostalim piškotkom z razliko, da lahko shrani še nekaj dodatnih vrst informacij. Ti piškotki se ne morejo upravljati z orodji, ki so bili omenjeni zgoraj. Nekateri predeli naše spletne strani uporabljajo tovrstne piškotke za shranjevanje uporabniških nastavitev medijskih predvajalnikov in so potrebni za pravilno predvajanje vsebine. Flash piškotke lahko ročno upravljate tako, da obiščete uradno stran od Adobe.

Socialni vtičniki in gumbi
Na naši spletni strani uporabljamo socialne vtičnike in gumbe, ki omogočajo uporabnikom deljenje in dodajanje spletnih strani pod zaznamke. Ti spletni vtičniki ali gumbi so namenjeni za spletne strani tretje osebe (facebook, google+, twitter ipd.) in lahko shranjujejo informacije o vaših aktivnostih na internetu ter na naši spletni strani.

Zunanje spletne storitve
Včasih uporabljamo zunanje spletne storitve, da prikažemo vsebino na naši spletni strani. Na primer prikazovanje slik, predvajanje videov in anketna vprašanja. Kot s socialnimi gumbi in vtičniki ne moremo preprečiti tem spletnim stranem oziroma zunanjim domenam zbiranje informacij o vaši rabi vgrajene vsebine.

E-poštne komunikacije
Uporabljamo lahko tudi sledilne tehnologije, ki določijo ali je bilo poslano e-poštno sporočilo prebrano, kliknjeno ali posredovano. Te informacije nam pomagajo pri analiziranju rezultatov, da bi vam lahko v prihodnosti poslali bolj zanimivo in koristno vsebino. V kolikor ne želite, da se omenjene informacije shranjujejo boste morali prekiniti naročnino na elektronske novice. Naročniki se lahko odjavijo kadarkoli od prejemanja e-pošte s tem, da nas kontaktirate ali pa sledite navodilom za odjavo v nogi e-poštnega sporočila.