/  AKTUALNO

Prispevek / Avtomobilnost

Podjetje Format Storitve d.o.o. je svojo metodo popravila vozil po toči brez lakiranja predstavilo v oddaji Avtomobilnost. Podrobneje smo spregovorili o stroških popravila po toči poškodovanega avtomobila ter prikazali postopek sanacije škode na avtomobilski pločevini.

Vabljeni k ogledu!
Prispevek se prične na 17:14.

       


Popravila vozil po toči brez lakiranja

Ko nas preseneti toča, vsi razmišljamo, ali je pred morebitnimi vdolbinami, ki jih na pločevini avtomobila povzročijo ledene kroglice različnih velikosti, varen tudi naš avtomobil. Če ni v trenutku, ko se z neba vsujejo ledene kroglice, parkiran v garaži ali vsaj pod nadstreškom, je zelo verjetno, da ga bo močna toča poškodovala. Kaj storiti, ko po toči zagledamo svoj avtomobil, poškodovan od udarcev toče?

Prijavo škode naredimo takoj, ko opazimo poškodbo, saj tako omogočimo zavarovalnici oceno nastale škode. Poškodbo lahko saniramo kasneje. Prijavo škode naredimo na cenilnem mestu svoje zavarovalnice ali prek e-prijave in počakamo na nadaljnja navodila zavarovalnice.

Naše podjetje Format Storitve, d.o.o, že vrsto let strokovno popravlja škodo, ki ob toči nastane na avtomobilih. Metoda hladnega popravila pločevine ni nova metoda. Že kar nekaj let se uporablja v avtomobilski industriji, je pa razmeroma nova za posamezne uporabnike na našem trgu. Pa tudi pri nas postaja vse bolj znana in razširjena.

Kaj je dobro, da o tej tehniki vedo posamezniki? Veliko ljudi to tehniko enači z vakumom, kar je napačna predstava. Gre izključno za ročno delo, ki zahteva izjemno natančnost in potrpežljivost. Napačna je tudi predstava, da se po sanaciji pločevine po tej tehniki, barva lušči. Barva se lušči samo v primeru, če je bilo vozilo predhodno slabo klasično popravljeno in je pod samim lakom prevelika količina izravnalnega kita. Sama tehnika hladne izravnave pločevino izravna in je ne poškoduje.


Poškodba vozila na parkirišču

Poškodbe vozil na parkirišču so zelo pogoste. Težava pri parkirnih poškodbah je, da je praviloma poškodovan lak in je potrebno vozilo oziroma poškodovan del vozila, barvati. V našem podjetju Format Storitve, d.o.o., imamo s popravilom vozil po trkih in odrgninah na parkirišču, veliko izkušenj.

Zelo veliko pozornosti posvetimo samim pripravam na barvanje. To pomeni, da udrtino izravnamo do te mere, da ne potrebuje izravnalnega kita, zadelano vdrtino pobrusimo ter vozilo odpeljemo na barvanje. Parkirne poškodbe se praviloma popravljajo kar na servisih, saj servis zagotovi barvanje in nadaljnje popravilo vozila.

 

Najpogosteje se na parkiriščih poškodujejo stranski deli vozila.

Običajno naše avtomobilsko zavarovanje krije poškodbe vozila, nastale na parkiriščih. Zato je smotrno, da poškodbo prijavimo svoji zavarovalnici. Če morda potrebujemo nasvet o načinu sanacije, lahko preko e- naslova pišemo podjetju Format Storitve, d.o.o., priložimo fotografijo poškodbe ter pripišimo svojo kontaktno številko. V najkrajšem času se nam bodo oglasili in nam pomagali z nasvetom.

Je mogoče poškodbe vozila popraviti brez vidnih posledic? Seveda. Če barva vozila ni bila poškodovana, se poškodbo sanira brez vidnih posledic. V nasprotnem primeru vozilo odpeljejo na servis, kjer ga pripravijo na ličanje in vozilo naknadno pobarvajo. Postopek popravila je identičen kot pri toči, vendar pa je potrebno poudariti, da je popravilo zahtevnejše in dolgotrajnejše, saj ne gre za klasično udrtino ampak za sklop nepravilnosti, ki se jih je potrebno lotiti z nekoliko drugačnim pristopom, vendar istim orodjem.


Ostanite v stiku z nami

Najdete nas

Tržaška cesta 27/A, 1370 Logatec

Pokličite nas

+386 51 359 832
ponedeljek - petek 8:00 - 15:00

Ste vedeli

Popravilo avta brez lakiranja
Ste vedeli da lahko popravimo vaše vozilo brez lakiranja. Gre izključno za ročno delo, ki zahteva izjemno natančnost in potrpežljivost.
Več

Poškodba vozila na parkirišču
Težava pri parkirnih poškodbah je, da je praviloma poškodovan lak in je potrebno vozilo oziroma poškodovan del vozila, barvati.
Več

Mobilna centralna enota
Projekt se imenuje MCO - mobilna cenilna enota. Gre za šotor, v katerem je prisoten cenilec zavarovalnice Triglav ter naši tehniki, ki skupaj izvajajo cenitev vozila.
Več