/  Vozila  /  Toča  /  Parkirišče  /  Sneg  /  Svetovanje  /  Cenitve

Popravilo vozila po toči

V vročih poletnih mesecih je toča vremenski pojav, ko zaradi kondenzacije in sublimacije iz vodnih kapljic v nevihtnih oblakih nastanejo ledena zrna različnih velikosti. Pojav toče je posledica zapletenih nevihtnih procesov, ki pa so žal, še slabo napovedljivi pojavi. Slovenija se skupaj z južno Avstrijo uvršča v sam evropski vrh po številu nevihtnih dni in številu dni s točo. Nekatera območja zahodne Slovenije imajo celo več kot 200 nevihtnih dni v letu.

Najpogosteje so zrna toče velika kot žogice s premerom do 1 cm. Vendar se lahko pojavlja tudi debelejša toča s premerom od 2 do 3 cm. Pri zelo močnih nevihtah je že nastala toča, ki je bila debela kot golobja in kokošja jajca. Ta zrna toče so tehtala od 500 gramov do enega kilograma.

Debelejša toča že povzroči škodo na pločevini avtomobilov, na strehah in na okenskih steklih. Žal je toči težko vselej ubežati, na udaru pa so predvsem naši jekleni konjički, ki jih ne moremo pravočasno zaščititi. Večkrat se zgodi, da koščki ledu, ki padajo z veliko silo, poškodujejo tudi vetrobransko steklo avtomobila. V najslabšem primeru povzročijo udrtine po celotni površini avtomobila. Popravilo avta od toče je v primeru vseh naštetih poškodb neizogibno – avtomobil morate zaradi svoje varnosti in varnosti drugih, nemudoma pripeljati na pregled in popravilo po toči.

 

Popravila vozil po toči brez lakiranja

Popravilo udrtin v pločevini izvajamo s posebnim orodjem, s katerim udrtino dosežemo z notranje strani in jo z rahlim pritiskom vrnemo v prvoten položaj. Kjer udrtina ni dostopna z orodjem, uporabljamo posebne izvlečne čepe v kombinaciji s specialnim lepilom, ki ne poškoduje laka.

Vsa popravila izvajamo pod posebnimi lučmi, da opazimo in popravimo tudi najmanjše napake na pločevini. Ker imamo dolgoletne izkušnje s popravili avtomobilov po toči, jih izvedemo hitro, kakovostno in učinkovito.

Pokličite nas ali nam pišite:
toca@format-storitve.si

Ostanite v stiku z nami

Najdete nas

Tržaška cesta 27/A, 1370 Logatec

Pokličite nas

+386 51 359 832
ponedeljek - petek 8:00 - 15:00

Smo partnerji slovenskim zavarovalnicam