/  Vozila  /  Toča  /  Parkirišče  /  Sneg  /  Svetovanje  /  Cenitve

Sneg

Nenadne otoplitve v zimskih ali zgodnje spomladanskih mesecih lahko povzročijo zdrse strešnih snežnih plazov, ledenih tvorb ali sveč, ki padejo z zgradb in poškodujejo pod njimi parkirana vozila. Zaledenel sneg s streh je težak, zato lahko ukrivi pločevino, razbije vetrobransko steklo ali polomi stranska ogledala.

Tovrstne poškodbe avtomobila najprej fotografirajmo in škodo prijavimo zavarovalniškemu cenilcu. Poškodovani avtomobil potem odpeljimo na popravilo.

Poškodovano (opraskano ali udrto) avtomobilsko pločevino je najpreprosteje popraviti s tako imenovanim hladnim popravilom – številni ga imenujejo vakuumsko popravilo, a v resnici ne gre za to. Postopek je takšen, da se najprej odstrani strop v kabini vozila, nato pa se poškodovane dele z notranje strani zgladi s posebnim orodjem tako, da se pločevina vrne v prvotni položaj. Z zunanje strani streho osvetlimo še s posebno lučjo, s čimer preverimo, ali je površina resnično ravna in če je potrebno, ponovno odpravimo morebitne napake.


Lakiranje običajno ni potrebno

Postopek hladnega ravnanja je tako učinkovit, da nadaljnje kitanje na površini avtomobila ni potrebno in če je ob poškodbi lak ostal cel, tudi lakiranje ne.


Pokličite nas ali nam pišite:
skode@format-storitve.si

Ostanite v stiku z nami

Najdete nas

Tržaška cesta 27/A, 1370 Logatec

Pokličite nas

+386 51 359 832
ponedeljek - petek 8:00 - 15:00

Smo partnerji slovenskim zavarovalnicam